Hangulatjelentés a Szakmák Éjszakájáról

Sokszínűség- számomra ez volt a mottója a Szakmák Éjszakájának.

A villanyszerelő szakma mutatkozott be. Több gyakorlati hely is betekintést nyújtott a villanyszerelő szakma fortélyaiba kisebb szerkezetek, játékok által.

Bemutatkoztak a gyakorlati helyek és a Beregszászis elektrotechnikai osztály is jobbnál jobb ötletekkel állt elő. 

A csoportommal gyorsasági "lecsapós" játékkal készültünk, és egy, az ország villanyellátását modellező készülékkel, ami betekintést engedett abba, hogy mit is tesznek a szakemberek, ha gond van a távhálózattal.

A FAG az elektromágneses indukálást mutatta be egyszerű, de látványos módon.  Két szobabicikli át volt alakítva generátorrá, ezeket rákötötték két külön kiskocsira egy terepasztalon. Aki jobban tekert a biciklin, annak ment a kisautója a gyorsabban. Tanárok és diákok fejvesztve tekertek egymás ellen, hogy ki nyeri a „futamot”, amin jókat nevettünk. 

Az elektrotechnikai osztály PLC vezérléssel készült, ami annyit tesz, hogy egy telefonos applikációval az egész házunkat a kávéfőzőtől a garázskapuig is irányíthatjuk! Ez a kis programozható szerkezet nagyon okos, és rendkívül drága. 

Még egy tábla állt mellettük, egy sűrített levegős hidraulikai vezérlés, ami számomra új volt, üdítő végre valami innovatívat is látni. 

Atyi Tibordiak.jpg